Που πάνε οι φίλοι όταν χάνονται;

Γύρω στα 22 μου έφτιαξα μια λίστα με τίτλο: ”Οι άνθρωποι που νοιάζονται για μένα”.

Περνούσα τότε μια παράξενη φάση (όπως πάντα) όπου ξεσκαρτάριζα τις σχέσεις και τις φιλίες μου, και ήθελα να μετρήσω το πόσοι ήταν οι άνθρωποι για τους οποίους είχα πραγματικά σημασία.

Θυμάμαι πως, τότε, η λίστα μου γέμιζε τις μισές σειρές μιας σελίδας του τετραδίου.

Supertools: Τα 31 χρησιμότερα apps, hardware και υπηρεσίες (για super παραγωγικότητα και ποιότητα ζωής)

Μετά από μια σειρά άρθρων για πολύ φιλοσοφικά θέματα, ήρθε ή ώρα να το προσγειώσουμε λίγο. Σήμερα, θα έχουμε καταναλωτισμό και ύλη.

Προσωπικά, όσο “αντι-καταναλωτικός” και αν θέλω να το παίζω, στην πράξη αγαπάω πραγματικά τα καλά προϊόντα. Επειδή, όμως, δεν είναι όλα ίσα μεταξύ τους, αποφάσισα να κάνω μια λίστα με όσα βρίσκω εξαιρετικά. Προϊόντα που, ουσιαστικά, είναι “εργαλεία”, και που πολλές φορές, ανεβάζουν πραγματικά το επίπεδο ποιότητας της ζωής μας, δίνοντάς μας σχεδόν “υπερδυνάμεις”.

Κοπεγχάγη: Σκέψεις για το εξωτερικό μετά από 10 μέρες στην Δανία

Σχεδόν δύο χρόνια μετά από την επιστροφή μου από το Βερολίνο, μπήκα ξανά στο αεροπλάνο για τον βορρά. Η πτήση μου ήταν για την Κοπεγχάγη (στη Δανία), για δέκα μέρες, για να συναντήσω από κοντά τους συναδέλφους της εταιρείας που εργάζομαι (remotely) και δεν είχα δει ποτέ από κοντά.

Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια, άλλαξα πολύ σαν άνθρωπος, και μαζί με εμένα, και ο τρόπος που βλέπω τα πράγματα. Έτσι, σε αυτό το δεκαήμερο στη Δανία, προσπάθησα να φανταστώ πως θα ήταν αν έμενα ξανά μόνιμα σε μια πόλη του Ευρωπαϊκού βορρά. Παρατήρησα τον τρόπο ζωής των Δανών, τους ρυθμούς της πόλης, τις διαφορές της από Ελλάδα – και πιο πολύ, το πως ένιωθα εγώ μέσα σε όλα αυτά.

Πως να γίνεις εκατομμυριούχος (σε απλά βήματα)

Ο μέσος Έλληνας της ηλικίας μας, δυστυχώς, δεν είναι και πολύ καλά οικονομικά. Οι μισθοί, σαν μέσος όρος, είναι πολύ χαμηλοί και η αγορά εργασίας, το λιγότερο, περίεργη. Αφήστε που και τα λάθη των προγόνων πολλές φορές βαραίνουν και τους νέους.

Με άλλα λόγια, τα πράγματα είναι δύσκολα.

Επειδή, λοιπόν, η χρηματική άνεση, είναι κάτι που λείπει από πολλούς, μια μερίδα της κοινωνίας έχει αποκτήσει έναν “φετιχισμό” απέναντι στον πλούτο. Τα λεφτά, για πολλούς, έχουν γίνει το απόλυτο ιδανικό. Το μόνο πράγμα που έχει σημασία.

ΦΕΚ-γιου: Τι σημαίνουν οι (συχνότερες) πολιτικές ορολογίες

Αν πριν από μερικά χρόνια μου έλεγαν πως θα με ενδιέφερε η πολιτική, θα απαντούσα… λογικό. Εννοώ, πως γίνεται να μη σε ενδιαφέρει ένα από τα βασικότερα φαινόμενα της κοινωνίας που καθορίζει τη ζωή μας;

Για να μην παρεξηγηθώ: Μέχρι τα 25 μου περίπου, το ενδιαφέρον μου για την πολιτική, έφτανε το πολύ μέχρι το ξεφύλλισμα καμιάς εφημερίδας (της Espresso, λολ). Σήμερα, όμως, αλήθεια με πωρώνει, σχεδόν όπως κάποιοι άλλοι έχουν τη μπάλα σαν “θερμόαιμο” ενδιαφέρον.